Na levočské Dni Majstra Pavla dnes zavíta prezident Ivan Gašparovič

19.08.2005 Levoča

Levoča 19. augusta (TASR) - Do Levoče, kde vrcholí piaty ročník festivalu Dni Majstra Pavla, zavíta dnes prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Oboz...
Levoča 19. augusta (TASR) - Do Levoče, kde vrcholí piaty ročník festivalu Dni Majstra Pavla, zavíta dnes prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Oboznámi sa s podujatím, ktoré sa začalo už koncom júna. Je pestrou sériou kultúrnych programov od koncertov vážnej, dychovej či populárnej hudby až po Medzinárodný plenér Majstra Pavla, ktorý prebieha od 11. do 20. augusta. Zúčastňuje sa na ňom takmer tridsiatka maliarov, rezbárov a kamenárov zo Slovenska, Česka a Poľska.

Centrum Levoče patrí od štvrtka (18.8. ) remeselníkom z krajín Višehradskej štvorky, prezentujúcich sa na Karpatskom trhu remesiel.
Okrem toho sa dnes večer Levoča predstaví návštevníkom i domácim v netradičnom \"tajomnom\" šate. Po zotmení farebné svetlá rozžiaria historické budovy a na Námestí Majstra Pavla budú pred radnicou vystupovať žongléri, fakíri, šermiari, speváci i tanečníci.
Význam festivalu, za ktorým dá bodku septembrové Gruľobranie, podčiarkne dnes popoludní aj slávnostné otvorenie zrekonštruovaného severného parku na Námestí Majstra Pavla.
 

Vyberte región

mark